Oscar Grønbæk interview

Du kan spørge hvilken som helst person som skatede i sluthalvfemserne, om de kan huske Oscar Grønbæk, og jeg er sikker på at de vil sige ja! ham den lille dreng som skatede super godt, men som pludselig forsvandt som dug for solen. 

I en alder af kun 9 år fik Oscar en sponsor, medvirkede i et mere eller mindre wack tv-program "Wonderkids" om børn med særlige evner, Oscar skatede så godt for sin alder, at han vandt alle børnekonkurrencer, hvilket resulterede i at til børnekonkurrencen Hot Dagws i 2001, blev det på forhånd besluttet at Oscar ikke måtte vinde.

Ikke noget at sige til at Oscars billede af skateboarding var blivet forvrænget, og det kostede en pause på mere end 5 år fra skateboarding.

1. Hvordan blev du introduceret til skateboarding?

Det var i min skole "Bernadotteskolen" der var nogle drenge fra de store klasser som skatede, og jeg syntes det så sjovt og sejt ud. 

2. Har du lært at selv om man er den bedste, er det ikke sikkert man får lov at vinde?

Ja, det har jeg lært. Danske skateboard konkurrencer skal man ikke tage seriøst..

Frontside nosegrind. 

3. Du blev sponsoret af Alis da du var helt ung, men rygterne gik, at det måtte du ikke for dine forælder?

Ja, jeg blev allerede sponsoret af Alis i en alder af 9 år. Det var meget tidligt, og jeg havde ikke så meget styr på hvad det betød at blive sponsoret, eller noget som helst andet dengang.. Og Ja, det er rigtigt, at jeg ikke måtte for mine forælder.

4. At blive sponsoret som 9 årig, må siges at være rimeligt seriøst. Set i bakspejlet, var det sundt for Oscar at blive revet ind i den kommericelle del af skateboarding, i så tidlig en alder?

Nej det var rigtig dårligt for mig, og jeg ville ønske at det aldrig var sket.

Backside flip to fakie.


5. Du forsvandt lidt fra skatescenen i et par år?

Ja, jeg holdte nogle pauser i min skating nogle år tilbage. den længeste pause var fra jeg var 14 til 19, der skatede jeg aldrig om vinteren og kun en gang imellem om sommeren. 

6. Du begyndte at spille ishockey?

Jeg har spillet ishockey siden jeg var 8 år. Jeg mødte Balder da jeg var 14 år, og lige var stoppet med at skate. Han spillede i Herlev, og jeg i Gentofte, så skiftede Balder hold fra Herlev til Gentofte, og vi blev teammates.

7. Så du har spillet ishockey mod Balder?

Ja, jeg har spillet mod Balder, og ham er mindst lige så skarp til ishockey, som til at skate.

8. Er du stadig meget konkurrenceminded?

Nej det er jeg ikke, jeg bryder mig ikke så meget om konkurrencer ...Kun hvis det er best trick! Jeg går mere op i at få filmet en masse. 

 Smith Grind.

9. Du stillede op til CPH PRO for et par år siden, det må siges at være ret så seriøst, at stille op i det circus?

Ja, men jeg havde faktisk ikke lyst til at være med. Men det kan være ret så svært at sige fra, når din sponsor fortæller dig at du skal stille op. Men som sagt jeg er ikke så vild med konkurrencer.

10. Du filmer en masse. Så vi kan forvente en Oscar videopart engang i fremtiden?

Ja, det kan i.

11. Det glæder vi os til!. Den nosemaunal på Amager Strand park i Skate sauce klippet, det er da en rimelig seriøs manual du har gang i der. Har du været tilbage og prøve igen?

Ja, det var bare for sjov, så har ikke prøvet siden.

 

 

12. Du skatede super godt til Parkens åbning, fik du overbevist Supra om en plads på teamet?

Mange tak, Jeg ved ikke om jeg fik overbevist dem om at jeg skulle have en plads på deres team Hehe, gid det var så vel. Men jeg skater flow for dem nu i US, det jeg selv ret stolt af. Så skal der bare en masse arbejde i min skateboarding for at kunne rykke op i status hos dem, hehe.

Hardflip, godt arbejde.

13. Skater dig og Teit samme setup, ellers pænt overskudsagtigt at skate videre på hans brædt efter du knækkede dit eget?

Nej, Teit og jeg skater ikke samme board hehe, han er fra den gamle skole, og  jeg er fra den nye skole, der er stor forskel på vores boards, mit er meget bedre hehe. Jeg skatede faktisk på 4 forskellige boards den dag, mit eget, Teits, Dinos, og Huberts. så det var bare om at holde tungen lige i munden, jeg skulle bare skate godt den dag, lige meget hvad.

    

Læg mærke til hvordan Butch coacher Oscar til Parkens åbning.

14. Du har et mere end almindeligt solidt pop. Nu når du bliver gammel som os andre, og mister dit pop, hva´så, har du en plan?

Jeg er allerede begyndt at miste det i en alder af 22, haha. Så der går nok ikke lang tid før  jeg skal til at finde på noget andet, så folk ikke griner af mig, når jeg pludselig ikke kan hoppe højt mere.

15. Er du begyndt at træne transitionen, det er der du typisk ender, når du ikke orker at hoppe rundt i streeten mere?

Nej, ikke rigtigt. Jer er street skater og kan ikke finde ud af det med transition, om jeg så træner de næste 20 år, vil jeg stadig ikke kunne finde ud af det. Men syntes det er super sejt at se de andre give den gas i bowlen, og ville ønske jeg selv kunne, men det kommer ikke til at ske. 

 

Et stille og roligt pop.

16. Nogle heads up, her til sidst.

Ja, jeg vil gerne takke Teit, Tom Penny, Stevie williams for hvor jeg er idag. Ellers havdet jeg bare siddet i sofaen derhjemme, og set dårlige reality shows på TV3.

Og tak til mine sponsorer, - SUPRA - KREW - JÄGERS - DGK - SKATE SAUCE.

Og til sidst en nosemanual, bare for sjov.

 

 - Og stor tak til Oscar, fordi han ville lege med os.